Baggstedtsgården nominerad till Årets bygge

Nyhet

Baggstedtsgården i Hjo är nominerat till Årets bygge. Bengt Dahlgren har projekterat VVS och sprinkleranläggningen.

Med arton nya hyresrätter står Baggstedtsgården nu inflyttad och klar i Hjo. I och med att staden i övrigt består av mycket trähus var det viktigt att nyproduktionen blev en balansgång mellan hänsyn till den gamla miljön samt modernitet.

Bengt Dahlgren har projekterat färdiga handlingar för rör- och ventilationsinstallationer samt bostadssprinkler.

Tomten ligger ett par hundra meter från Vättern, mittemellan trästaden, kyrkan, torget och Hjoåns dalgång. Sedan tidigare låg här en läkarvilla – som också innehåller hyresrätter – från förra sekelskiftet.

– Vi var måna om att de nya husen inte skulle ta ut det gamla. Arkitekten såg till att den befintliga huvudbyggnaden fortsatte att stå i centrum och att de tre nybyggda huskropparna skulle vara lite enklare och mer upplevas som uthusbyggnader inne på gården, säger Erik Eriksson, delägare och vd hos byggherren Wennergrens, till tidningen Byggindutrin.

Årets Bygge är ett samarbete mellan Svensk byggtjänst och Byggindustrin och genomförs 2017 för femte gången. Utnämningen syftar till att lyfta fram några av de bäst genomförda byggprojekten när det gäller samverkan, säkerhet, kvalitet, teknik och ekonomi.

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär.
Vi återkopplar alltid så fort vi kan.