HSB Living Lab prisas internationellt – pallplats igen

Nyhet

HSB Living Lab är en av flera vinnare som ska sprida bästa praxis för hållbara städer globalt. I tävlingen Green Building Solutions Awards 2016 tävlar byggnader och koncept som bidrar till kampen mot klimatförändringar. Priset tillkännagavs på konferensen COP22 i Marrakech den 14 november. HSB Living Lab fick tredje pris i kategorin Smart Building. Initiativet till deltagandet är Johanneberg Science Parks i samverkan med Chalmers och Climate-KIC.

HSB Living Lab är en forskningsarena där vi genom samverkan utvecklar nya sätt att bygga och forma framtidens boende. Med bredden partners expertis möjliggör det nya grepp och innovation. Forskningsresultaten ska ge oss ny kunskap när vi bygger framtidens bostäder.

“Vi är stolta och vill visa HSB Living Lab som gott exempel där samverkan med partners är  är framgångsfaktorn. Att visa upp projektet internationellt i anslutning till en av de viktigaste klimatkonferenserna är stort och ger möjlighet till snabbare global spridning av smarta lösningar framtagna inom projektet. Detta inspirerar oss till fortsatt arbete i samverkan för en mer hållbar framtid,” säger Maria Ådahl ansvarig för samhällsbyggnadsområdet på Johanneberg Science Park

Green Building Solutions Awards är en internationell tävling som anordnades av Construction21 nätverket. Varje år belönas byggnader, lösningar och bästa miljö distrikt som deltar i kampen mot klimatförändringarna.
Årets tävling är den fjärde upplagan med 129 bidrag för att främja en hållbar framtid. 57 experter från hela världen har bedömt bidragen och röstning har skett via sociala meder, som gjort dem kända hos en miljon yrkesverksamma under 2016, runt om i världen.

Information om tävlingen http://www.construction21.org/static/award-2016.html
De tävlande bidragen http://www.construction21.org/contest/h/green-building-solutions-awards-2016.html#tab-building-begin
HSB Living Lab www.hsblivinglab.se
Climate-KIC http://www.climate-kic.org/

Det är andra gången som HSB Living Lab erkänns internationellt. 2014 var HSB Living Lab en av sex vinnare inom, IASP Inspiring Solutions, ett initiativ som tagits för att främja kunskapsutbyte och erkänna framgångsrika initiativ och projekt inom sektorn för science parks och innovationsområden.

För frågor, vänligen kontakta
Maria Ådahl, Johanneberg Science Park
maria.adahl@johannebergsciencepark.com
0721-81 05 78

HSB Living Lab är resan mot framtidens boende. Idén om ett levande labb för forskning om en hållbar boendemiljö föddes 2010 och blir nu verklighet 2016. Här på Chalmers kommer studenter och forskare bo och leva för att testa innovationer och tekniska lösningar för nästa generation bostäder. I 29 lägenheter utrustade med mätstationer och sensorer kommer upp till 40 personer leva i en föränderlig byggnad där väggar, fasader och inredning utvecklas efterhand som forskningen fortskrider. HSB Living Lab är ett samarbete mellan näringsliv och akademien. En unik och öppen arena för att skapa framtidens hållbara boendemiljöer. Huvudparters är Chalmers, HSB och Johanneberg Science Park. Samverkanspartners är Tengbom, Peab, Akademiska Hus, Tieto, Electrolux, Bengt Dahlgren, Göteborg Energi, Elfa, Vedum. #HSBLivingLab

Please contact us by filling the form below. We will reply to you as soon as possible.